latinica  ћирилица
26/08/2019 |  11:58 ⇒ 12:06 | Autor: SRNA

Moskva spremna da doprinese rješenju za Kosmet

Pitanje Kosova i Metohije od velike je važnosti za stabilnost regiona, a Rusija je kao stalna članica Savjeta bezbjednosti UN spremna da doprinese rješenju u okviru međunarodnog prava, istakao je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Vučić i Bocan-Harčenko (Foto: predsednik.rs) -
Vučić i Bocan-Harčenko (Foto: predsednik.rs)

Vučić je naglasio da se zalaže za stvarni kompromis u rješavanju pitanja Kosova i Metohije, ali da ne očekuje skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na takse na robu iz centralne Srbije i situaciju na prištinskoj političkoj sceni.

Predsjednik Srbije i ambasador Rusije razgovarali su danas o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji i saglasili se da srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu sa obostranom željom, saopšteno iz pres-službe predsjednika Srbije.

Sagovornici su se saglasili i da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koje se očekuje 25. oktobra, dati novi kvalitet budućoj saradnji jer omogućava slobodno kretanje robe, usluga i radne snage i pristup Srbije tržištu od oko 180 miliona potrošača.