latinica  ћирилица
26/08/2019 |  12:25 ⇒ 12:45 | Autor: SRNA

Radojičić: Hemofarm važan za privredu (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je za ovaj grad izuzetno važno da ima proizvodne subjekte kao što je Hemofarm navodeći da će u poslovnim zonama ponuditi objekte i parcele za nove investitore koji će pokrenuti proizvodnju
Radojičić u posjeti kompaniji Hemofarm (Foto: www.facebook.com/mrradojicicigor/) -
Radojičić u posjeti kompaniji Hemofarm (Foto: www.facebook.com/mrradojicicigor/)

- Hemofarm je reprezentativan u svakom smislu - zbog zapošljavanja naših građana, viših primanja radnika u odnosu na prosjek i savremenih tehnologija. Ovo je proizvodni subjekt koji ima pozitivne trendove i namjeru daljeg investiranja i povećanja proizvodnje, što će za posljedicu imati i veći broj radnika, a to je izuzetno važno za lokalnu zajednicu - rekao je Radojičić novinarima poslije posjete farmaceutskoj kompaniji Hemofarm u Banjaluci.

On je podsjetio da je Hemofarm kao društveno odgovorna kompanija poklonila jedno dječije igralište u Banjaluci.

- Tu akciju smo pokrenuli 2017. godine i Hemofarm je u naselju Obilićevo donirao dječije igralište. Učesnik su brojnih akcija koje grad organizuje i sada smo razgovarali o drugim društveno odgovornim aktivnostima u kojima imamo zajednički interes - istakao je Radojičić.

On je najavio da će u naredna dva mjeseca ponuditi nove prostore za investitore u Poslovnoj zoni Ramići.

- Očekujemo da u septembru još dva subjekta završe izgradnju objekata i da počnu sa proizvodnjom. U septembru ćemo ponuditi i prvih 20.000 kvadrata u novoj poslovnoj zoni kod Јelšingrada i tražićemo ozbiljne investitore s ciljem da dobijemo i nova radna mjesta - kaže Radojičić.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava će i narednih godina nastaviti da nudi prostor i lokacije za investicije za proizvodne subjekte jer je u uslužnom sektoru već mnogo zaposlenih i prisutan trend rasta.

Direktor Hemofarma Banjaluka Saša Urošević zahvalio je Radojičiću na posjeti i što je prepoznao ovu kompaniju kao značajan segment za banjalučku privredu.

- Razgovarali smo o razvoju, investicijama i zaštiti životne sredine. Hemofarm Banjaluka je od osnivanja 2003. godine za vrlo kratko vrijeme prešao uspješan put i trenutno je lider na tržištu lijekova u BiH. Postati lider znači agilnost, konstantno unapređenje, posvećenost i investicije - rekao je Urošević novinarima u Banjaluici.

On je dodao da su u ovoj godini samo u proizvodnju investirali oko četiri miliona KM.

Prema njegovim riječima, kompanija Štada koja je vlasnik Hemofarma, je prepoznala banjalučki ogranak kao potencijal za razvoj i investicije.

- I u narednom periodu biće značajnih investicija u pravcu udvostručavanja trenutnih kapaciteta. Sve što smo uradili, učinili smo u skladu sa principima održivog razvoja, što znači da smo vodili računa o zaštiti životne sredine. Prošle godine smo investirali oko milion evra u pogon za praradu otpadnih voda, tako da i na taj način brinemo o zdravlju naših građana - rekao je Urošević.

"Hemofarm" Banjaluka trenutno ima 185 zaposlenih, a Urošević je naglasio da će povećanje proizvodnih kapaciteta i tržišnog učešća dovesti i do novog zapošljavanja.