latinica  ћирилица
26/08/2019 |  13:56 ⇒ 13:58 | Autor: SRNA

Vučić - Mekalister: Srbija sprovodi veoma uspješne ekonomske reforme

Srbija sporovodi veoma uspješne ekonomske reforme, a progres u sferi ekonomije je najjasniji, konstatovali su danas predsjedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić i Mekalister (Foto: predsednik.rs) -
Vučić i Mekalister (Foto: predsednik.rs)

Mekalister je pozdravio nove infrastrukturne projekte, istakavši da oni utiču na ukupni ekonomski napredak zemlje i pozitivno ocijenio napredak u funkcionisanju rada Skupštine Srbije nakon što su prihvaćene primjedbe Evropske komisije.

On je naglasio da je neophodno raditi na reformi izbornog zakona, saopšteno je iz Službe predsjednika Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da sprovodi unutrašnje reforme u skladu sa ocjenama i preporukama institucija EU, prvenstveno iz Izvještaja Evropske komisije, ali i iz Rezolucije Evropskog parlamenta o napretku Srbije, posebno u oblasti vladavine prava.

On je naveo da je Srbija spremna za usvajanje prijedloga za poboljšanje izbornog procesa.

- Kada je riječ o radu parlamenta, u pojedinim aspektima postojao je prostor za napredak i stoga su preporuke usvojene. Nacrt medijske strategije, koji je izrađen na vrlo transparentan i inkluzivan način, upućen je Evropskoj komisiji na mišljenje. Ovim dokumentom biće osigurani uslovi za nastavak reforme u oblasti medija i unapređenje slobode izražavanja - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije naglasio je da Beograd čvrsto podržava dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom pod okriljem EU, ali da je nastavak razgovora moguć tek nakon ukidanja taksi.