latinica  ћирилица
26/08/2019 |  15:54 ⇒ 21:10 | Autor: SRNA

Ministarstvo: Zakonski obustavljena rješenja prijedorske Skupštine

Vlada Republike Srpske je u skladu sa zakonom obustavila četiri rješenja Skupštine grada Prijedora kojima su razriješeni dotadašnji i imenovani novi članovi gradske Komisije za izbor i imenovanja i Odbora za žalbe, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
Ministarstvo uprave i lokalne samouprave - Foto: RTRS
Ministarstvo uprave i lokalne samoupraveFoto: RTRS

- U vezi saopštenja predsjednika gradskih odbora političkih partija koje čine većinu u Skupštini grada Prijedora, a odnosi se na obustavljanje četiri rješenja Skupštine grada, obavještavamo javnost da su sve odluke donesene u skladu sa zakonom i da ih je donijela Vlada Republike Srpske - navodi se u saopštenju.

Predsjednici gradskih odbora političkih partija koje čine većinu u Skupštini grada Prijedora saopštili su da gradonačelniku Milenku Đakoviću mjesecima smetaju odluke skupštinske većine koju čine SNSD, SDS, SDA, PDP, Demos I DF.

Oni su upitali ministrku uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejlu Rešić zašto je osporila navedena rješenja kada su se, kao skupštinska većina, pozvali na članove gradskog statuta na koje se pozivao Đaković kada je smjenjivao načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove prije isteka mandata.