latinica  ћирилица
26/08/2019 |  21:55 ⇒ 21:56 | Autor: SRNA

Počeli Susreti mladih Republike Srpske

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović otvorila je večeras u Trebinju manifestaciju 23. Susreti mladih Republike Srpske, koja je okupila oko 250 učesnika iz Srpske i regiona.
Trebinje-Susreti mladih Republike Srpske - Foto: SRNA
Trebinje-Susreti mladih Republike SrpskeFoto: SRNA

- Tokom pet narednih dana mladi će imati priliku da se druže, upoznaju jedni druge i otklone predrasude ukoliko ih imaju, ali i da prisustvuju različitim edukativnim, informativnim i sportskim sadržajima, kao i izletima - rekla je Davidovićeva na otvaranju skupa u amfiteatru manastira Hercegovačka Gračanica na Crkvini.

Ona je istakla da je riječ o lijepoj regionalnoj manifestaciji i da su zato Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo pružili finansijsku i organizacionu podršku ovom skupu, a da je grad Trebinje uvijek dobar domaćin.

- Program je raznolik i sigurna sam da će učesnici ponijeti najljepše uspomene iz ovog lijepog grada - rekla je Davidovićeva.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Trebinjcima drago da se ova manifestacija po sedmi put održava u Trebinju.

- Posebno je drago našoj omladini koja je nosilac aktivnosti, a mi kao Gradska uprava smo tu da podržimo njihove ideje - rekao je Ćurić.

On je dodao da Graska uprava mnogo pomaže mladima kroz razne projekte u vidu stipendija i programa zapošljavanja.

Predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske Nikola Stjepanović naveo je da su gosti stigli iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Rusije.

- Sadržaj ovih susreta je prevenstveno edukativni, ali i kulturni i zabavni, a moto ovih susreta je reforma obrazovanja - istakao je Stjepanović.

Manifestaciju je podržala i Vlada Srbije.

- Ova je jedan zadatak za sve nas, pa čak i za moje ministarstvo da se ugledamo i organizujemo nešto ovakvo - rekao je državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Srbije Darko Stanić.

Omladinci će ove godine zasaditi simbolična 23 drveta u trebinjskom gradskom parku, te otvoriti i svoju kancelariju u Trebinju.

Riječ je o najvećem okupljanju mladih u Srpskoj sa edukativno-sportsko-zabavnim sadržajima, koje organizuju Omladinski savjet Republike Srpske, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Grada Trebinja.

Cilj manifestacije, koja će trajati do 30. avgusta, jeste da podstakne mlade iz Srpske na umrežavanje, kreativan rad i druženje kroz zabavu i interaktivno učenje.