latinica  ћирилица
26/08/2019 |  22:30 | Autor: SRNA

Banjaluka: Biće orezan veći broj oboljelih stabala

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove u Gradskoj upravi Banjaluka Petar Bilčar izrazio je žaljenje zbog večerašnjeg incidenta kada je na ženu pala grana drveta, te istakao da bezbjednost građana mora da bude na prvom mjestu i da će u narednom periodu biti orezan veći broj oboljelih stabala na području grada.
Park Mladen Stojanović - Foto: RTRS
Park Mladen StojanovićFoto: RTRS

On je dodao da će u periodu mirovanja vegetacije biti orezan veći broj oboljelih stabala, u skladu sa preporukama iz studije o stanju gradskih drvoreda.

Bilčar je naveo da je u posljednje vrijeme bilo mnogo rasprava i protivljenja u vezi uklanjanja stabala, te da se gradska uprava trudi da zadovolji sve interese - i onih koji se energično protive uklanjanju stabala i onih koji bi da se odmah posiječe svih 400 trulih i oboljelih stabala u gradu.

- Međutim, incidenti poput ovog, te prije nekoliko dana kada je veliko drvo palu u centru grada, u bašti hotela Bosna, a koje je bilo pod zaštitom, opominju nas da bezbjednost građana mora biti na prvom mjestu - rekao je Srni Bilčar.

Mlađa žena povrijeđena je večeras usljed pada grane drveta u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci.

U banjalučkoj Službi hitne medicinske pomoći Srni je rečeno da je žena zadobila povredu glave i vrata, te da je odvezena na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.