latinica  ћирилица
29/08/2019 |  14:42 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Informacija o zagađenja u Incelu na idućoj sjednici Skupštine grada

Pripremljena je kompletna informacija o zagađenju na prostoru Incela od našeg odjeljenja za Inspekcijeske poslove sa svim utvrđenim činjenicama do sada - rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, povodom Informacije o utvrđenom stanju zagađenja na prostoru Incela koje će razmatrati odbornici Skupštine Grada na zasjedanju zakazanom za 12. septembar.
Zoran Talić i Igor Radojičić - Foto: RTRS
Zoran Talić i Igor RadojičićFoto: RTRS

- Pripremili smo i program mjera koje se već preduzimaju i koje će se preduzimati, što podrazumijeva istražne radnje ko je šta radio na tom prostoru, mjerenja tačne površine kontaminiranog zemljišta kao i pripremu kompletnog plana zbrinjavanja zemljišta koje je kontaminirano ali i sveobuhvatan plan zdravstvene zaštite - istakao je Radojičić.

- Radi se o jednom sveobuhvatnom planu zdravstvene zaštite, koji je samo ubrzan sa ovom pričom u Incelu, jer nam je zdravlje ljudi izuzetno važno, a ustvari se priprema jedan duži period. Predstavlja jedan sveobuhvatan plan za građane tj. besplatne preventivne preglede zdravstvene zaštite na neka najteža oboljenja - naglasio je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, podsjetio je da je Skupštinski kolegijum još 30. maja jednoglasno donio zaključak da čim se završe ispitivanja i analize na prostoru Incela, dostavi kompletna informacija koja će se razmatrati na Skupštini grada sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati.

- Ta informacija je itekako bitna zbog građana Banjaluke, da se još jednom detaljnije upoznaju sa stanjem u Incelu. Drago mi je što je gradonačelnik odradio sve te aktivnosti u zadnja dva mjeseca o kojima su građani redovno obavještavani putem sredstava informisanja. Ta informacija će svakako biti najbitnija na sjednici Skupštine grada - rekao je Talić.