latinica  ћирилица
31/08/2019 |  15:06 ⇒ 16:39 | Autor: SRNA

Međunarodna konferencija Besmrtni puk 25. septembra u Beogradu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko razgovarali su danas o organizaciji međunarodne konferencije Besmrtni puk, koja će biti održana 25. septembra u Beogradu, po prvi put van granica Ruske Federacije.
"Besmrtni puk" u Beogradu (Foto: rbth.com) -
"Besmrtni puk" u Beogradu (Foto: rbth.com)

Međunarodna konferencija Besmrtni Puk, okupiće sve koordinatore Besmrtnog puka iz cijelog svijeta i veliki broj visokih zvanica iz Ruske Federacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Đorđević je istakao da će ovaj događaj još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose između Srbije i Ruske Federacije, koji su danas na najvišem mogućem nivou.

Bocan-Harčenko je istakao da je počastvovan što će međunarodna konferencija Besmrtni puk prvi put biti organizovana u Beogradu i obećao pomoć ambasade i njega lično.

Rukovodilac Izvršnog odbora Besmrtnog Puka, Artem Hutorskoj i međunarodni koordinator Sergej Gluščenko predložili su da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja bi bila dostupna svim građanima Srbije.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova Ambasade Ruske Federacije Denis Kuznedeleev, prvi sekretar Aleksej Žukov i predsjednik Ruskog geografskog društva u Srbiji Dušan Bajatović.

Konferencija će biti održana na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i Izvršnog odbora Besmrtnog puka u Rusiji.