latinica  ћирилица
03/09/2019 |  11:07 ⇒ 17/09/2019 | 14:12 | Autor: SRNA

Pristiglo više od 600.000 koverata za nagradnu igru "10 računa izbroji i stan osvoji"

Nagradna igra "10 računa izbroji i stan osvoji", koju organizuje Vlada Republike Srpske s ciljem suzbijanja sive ekonomije, do sada je u potpunosti opravdala očekivanja, što pokazuje podatak da je trenutno u Poštama Srpske primljeno više od 600.000 koverata za učešće u ovoj igri.
Nagradna igra - Foto: Screenshot
Nagradna igraFoto: Screenshot

- Da se već sad može reći da je nagradna igra uspjela govori i podatak da ne postoji nijedna pošta u Srpskoj iz koje nisu stizale koverte, a što su pokazatelji teritorijalne zastupljenosti i promovisanja ove igre na pravi način - saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Iz ovog ministarstva navode da su učešće javnosti i podizanje poreskog morala među najznačajnijim polugama za suzbijanje sive ekonomije.

- Zbog toga je važno da svaki građanin bude svjestan činjenice da je registrovan promet putem fiskalnog računa zakonska obaveza kojom se puni budžet, finansira školstvo, zdravstvo, podiže životni standard - ukazano je u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da su nagrade igre ovog tipa uobičajena praksa u EU i zemljama okruženja, kojoj je cilj motivisanje građana da uzimaju fiskalne račune.

Prvo izvlačenje nagrada, među kojima su i stanovi na atraktivnoj lokaciji u Banjaluci, biće održano 22. septembra u direktnom prenosu na Radio-televiziji Republike Srpske, drugo je sedam dana kasnije, pa sve do 13. oktobra kada će biti izvučen dobitnik i posljednjeg stana.

Trošak poreza na dobitak stana snosiće Vlada Srpske, a troškove prepisa i knjiženja stana snosiće Notarska komora Republike Srpske.

Dodatne informacije građani mogu da pronađu na sajtu www.10racuna.com.