X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
04/09/2019 |  11:47 | Izvor: RTCG

U cisterni krijumčarili cigarete vrijedne 200.000 evra, među osumnjičenima i Srbi

Crnogorski policajci i carinici su na graničnom prelazu Ranče sa Srbijom spriječili krijumčarenje cigareta, vrijednih oko 200.000 evra, u cisterni. Među osumnjičenima su i trojica državljana Srbije.
Granična policija - zaplijenjene cigarete - Foto: RTV Slobomir
Granična policija - zaplijenjene cigareteFoto: RTV Slobomir

Kako se navodi u saopštenju crnogorske policije, pet fizičkih i jedno pravno lice osumnjičeni su da su kao kriminalna organizacija vršili krumčarenje akciznih roba – cigareta na teritorijama Crne Gore i Republike Srbije.

- Policija je Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivične prijave protiv M. N. (35) iz Republike Srbije, N. D. (49) iz Kotora, N. F. (19) iz Kotora, M. V. (37) iz Republike Srbije i M. B. (30) iz Republike Srbije i protiv pravnog lica 'Top Gas' d.o.o. Kotor, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo krijumčarenje i krivično djelo utaja poreza i doprinosa - navodi se u saopštenju.

Kako su saopštili iz policije, uhapšeni su M. N., N. D. i N. F, dok se za M. V. i M. B. intenzivno traga.

Policija sumnja da su osumnjičeni navedena krivična djela počinili tako što su, po prethodno utvrđenom planu i sa jasno određenim ulogama, vršili ilegalne aktivnosti krijumačarenja akciznih roba – cigareta na sivom tržištu Crne Gore i Republike Srbije.

Cigarete su, kako navode iz policije, otkrivene u cisterni koja je bila namijenjena za prevoz tečnog naftnog gasa uz pomoć specijalizovane opreme.

- U toku su dalje mjere i radnje na utvrđivanju identiteta drugih lica koja su eventualno imala učešće u izvršenju ovih krivičnih djela - zaključuju iz policije.