latinica  ћирилица
04/09/2019 |  11:53 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Predsjednica Srpske: Za BiH su istekli mnogi rokovi

Sutra ističe rok za ispunjenje zadataka iz sporazuma koji su potpisali lideri HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a o formiranju vlasti. Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, poručila je da to dovoljno govori da su za BiH istekli mnogi rokovi.

Istakla je da se neformiranjem vlasti urušava dodatno povjerenje u BiH.

- Pitajte građane Republike Srpske i isto tako će vam reći. Znači, neko manipuliše, neko se igra izbornom voljom građana. Igraju se rezultatima izbora, ali i ustavnom pozicijom Republike Srpske, a na to niko nema pravo - naglasila je Cvijanovićeva za RTRS.

Naglasila je da je jasna većina na nivou BiH, te dodala da ne postoje druge većine, kako to opozicija u Srpskoj govori. 

- Ta većina treba da se formalizije kroz jasno izraženu političku volju i normalan pristup. Ne razumijem ovo ludilo koje je nastupilo. Ne razumijem ni potrebu političara iz FBiH da pričaju gluposti kako Republika Srpske nešto blokira zbog Rusije. A oni su se upetljali u svoje neke igre - objasnila je predsjednica Srpske.

Cvijanovićeva je poručila da su političari iz FBiH političke kukavice, te dodala da oni nisu u stanju da sprovedu izbornu volju glasača.

Naglasila je da oni pokušavaju da se obračunaju sa izbornom voljom Republike Srpske.

- Niti Komšić, niti DŽaferović na to nemaju pravo. Pravo jedino ima narod u Republici Srpskoj - zaključila je Cvijanovićeva za RTRS.

Povezane vijesti:

Cvijanovićeva u Krakovu sa počasnim konzulima BiH (VIDEO)