latinica  ћирилица
05/09/2019 |  10:09 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Zvaničnici čestitali Savčiću izbor za predsjednika BORS-a

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je generalu Milomiru Savčiću ponovni izbor za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Briga o borcima i njihovim porodicama, ostaje trajno opredjeljenje institucija Republike Srpske, kao i obaveza svih nas koji danas, zahvaljujući njima, živimo u miru i slobodi - ističe se u čestitki.

Cvijanovićeva je poželjela Savčiću da u budućem periodu uspješno vodi BORS, te da u predstojećem mandatu zajedno sa institucijama Republike Srpske nastavi posvećeno raditi na rješavanju problema boračke populacije, unapređenju njihovog životnog standarda, kao i položaja u društvu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Milomiru Savčiću ponovni izbor za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske.

Čubrilović je naglasio da je rukovodstvo parlamenta uvjereno da će i dalje biti nastavljena konstruktivna saradnja između Narodne skupštine Srpske i BORS-a, čiji predstavnici ravnopravno učestvuju u radu skupštinskog Odbora za boračko-ivalidsku zaštitu i aktivno prate rad Narodne skupštine.

- Imajući u vidu važnost i značaj rješavanja pitanja boračke populacije, očekujem nastavak uspješne saradnje s ciljem pronalaženja još boljih zakonskih rješenja i mjera radi podizanja životnog standarda svih boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u Srpskoj - naveo je Čubrilović u čestitki. 

Savčić je juče na redovnoj izbornoj skupštini BORS-a, koja je održana na Han Pijesku, ponovo izabran za predsjednika BORS-a. On je dobio 82 glasa od ukupno 131 člana Skupštine BORS-a.

Osim Savčića, kandidati za predsjednika BORS-a bili su i član Predsjedništva ove organizacije iz Prnjavora Vlado Živković i predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a Vojin Gušić iz Nevesinja.