X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
05/09/2019 |  13:17 ⇒ 13:47 | Izvor: SRNA

Otvoren 10. Sajam privrede u Modriči

U Modriči je danas otvoren Sajam privrede na kojem učestvuje 238 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta, Srbije i Hrvatske.
Sajame privrede u Modriči -
Sajame privrede u Modriči

Dvodnevnu, 10. manifestaciju "Modriča 2019", koju organizuje opštinska Razvojna agencija pod pokroviteljstvom opštine i uz podršku Ministarstva privrede i preduzetništva Srpske, otvorili su resorni ministar Vjekoslav Petričević i načelnik Modriče Mladen Krekić.

Petričević je rekao da je ovo ozbiljna manifestacija koja privlači sve veći broj izlagača sa prostora ove opštine, regije, Srbije, a ove godine i iz Hrvatske.

- Sajmovi su značajni za razmjenu iskustava i poslovnih aktivnosti privrednika, što ide u svrhu razvoja privrede. Zbog toga će Ministarstvo uvijek podržavati sajam u Modriči i u drugim opštinama u Republici Srpskoj - rekao je Petričević novinarima nakon obilaska štandova.

On je čestitao rukovodstvu opštine i Razvojnoj agenciji za dobro organizovanu manifestaciju.

Krekić je rekao da je sajam značajan za privredu Modriče i lokalnu zajednicu, ocijenivši ga kao uspješan zbog do sada rekordnog broja izlagača i strukture predstavljenih proizvoda i usluga.

- Prisutan je veliki broj izlagača koji su bili i prethodnih godina, pa možemo zaključiti da su zadovoljni organizacijom i efektima - naveo je Krekić, koji je dodijelio zahvalnice izlagačima koji su prisustvovali svim dosadašnjim modričkim sajmovima.

On je istakao da će zadovoljstvo biti veće ukoliko se ostvari poslovna saradnja privrednika iz Modriče sa privrednicima iz BiH i zemalja u okruženju.

Direktor Razvojne agencije opštine Modriča Miloš Ilić rekao je da se Sajam održava na 1.000 metara kvadratnih zatvorenog izložbenog prostora i više od 5.000 metara kvadratnih otvorenog izložbenog prostora Kulturno-sportskog centra Modriča.

- U sportskoj dvorani izloženi su industrijski i zanatski proizvodi, prehrambeni proizvodi i proizvodi kućne radinosti, a na platou ispred dvorane poljoprivredna mehanizacija i proizvodi, te izložba stoke i sitnih životinja - naveo je Ilić.

On je dodao da će sutra biti održana revija modnih kuća iz Modriče "Ala mode" i "Herteks", te zatvaranje Sajma od 19.00 časova, kada će biti uručene nagrade, priznanja i zahvalnice učesnicima.