X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
05/09/2019 |  15:59 ⇒ 20:02 | Izvor: RTRS

Modrički sajam okupio više od 230 izlagača

Više od 230 izlagača učestvuje na 10. sajmu privrede u Modriči. Za dva dana sajma predstaviće se privredna, poljoprivredna, zanatska i gastro ponuda učesnika.

Za Optima grupu i Rafineriju ulja Modriča sajam je prilika da predstave svoja dostignuća u proizvodnji i na tržištu.

- Istakla bih da su proizvodi Rafinerije ulja Modriča od prošlog mjeseca prvi put na grčkom tržištu, mi smo time proširili listu koja broji 14 inostranih i regionalnih tržišta - ističe Dubravka Gajić, iz Optima grupe.

I manji preduzetnici iz regije rado dolaze na sajam. Razloga za to je više.

- Pokušaj nekog novog poslovanja, gdje takođe dolazi do nekih novih ideja, saradnje - tvrdi Eldin Okić, privrednik iz Modriče.

Mara Nešković, privrednik iz Doboja ističe značaj ovakvih sajmova.

- Na sajmovima se upozna dosta ljudi, potencijalnih kupaca, onda se steknu nova prijateljstva. Sve to ima svoju svrhu - napominje Mara Nešković.

Ovogodišnji sajam privrede osim što je jubilarni, takođe je rekordan prema broju učesnika. Učestvuje 238 izlagača.

- Ovo je jako značajno za Modriču, jako značajno za privredu. Veoma je značajno da ljudi svoje proizvode koje imaju mogu prezentirati nekom drugom, da vide da to postoji u Modriči, a s druge strane oni koji su došli imaju šta pokazati nama - istakao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, poručuje da će ovakve manifestacije uvijek imati podršku.

- Sve je to u svrhu razvoja privrede i svakako da ćemo uvijek podržavati opštinu Modriča preko ovakvih aktivnosti, ali i sve druge opštine u Republici Srpskoj.


Sajam se završava sutra uručenjem nagrada i priznanja izlagačima i partnerima ove privredne manifestacije.