latinica  ћирилица
05/09/2019 |  17:44 ⇒ 20:13 | Autor: SRNA

Dani Srpske u Srbiji: Trećeg dana predstave, muzičke i književne večeri

Trećeg dana manifestacije Dani Srpske u Srbiji u petak, 6. septembra, umjetnici iz Srpske izvešće predstave i održati muzičke i književne večeri u Kruševcu, Kraljevu, Šapcu, Topoli, Vršcu i Loznici.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: SRNA
Dani Srpske u SrbijiFoto: SRNA

U Kruševačkom pozorištu Narodno pozorište Republike Srpske izvešće predstavu "Kokoška" autora N.V. Koljade u režiji Predraga Štrpca, a u Kraljevačkom pozorištu će glumac Slobodan Ćustić izvesti monodramu "O glumatanju", saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Srbiji.

U Šapcu će u Kulturnom centru biti organizovano muzičko veče grupe One tri, a u Topoli će u biblioteci "Radoje Domanović" biti predstavljen književni portret Ranka Risojevića.

Banjalučko studentsko pozorište će u Vršcu, u Narodnom pozorištu "Sterija", imati dvije izvedbe predstave "Lajf", koja je edukativnog karaktera i prvenstveno je namijenjena učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima, a obrađuje teme u vezi sa alkoholizmom, neželjenom trudnoćom i poremećajem u ishrani.

U Loznici će u 20.00 časova u Centru za kulturu "Vuk Karadžić" Zavičajni klub Osvit iz Bileće izvesti predstavu "Profesionalac", po tekstu akademika Dušana Kovačevića.