latinica  ћирилица
06/09/2019 |  08:00 ⇒ 09:42 | Autor: B92

Serena bez milosti, stigla Kris Evert i ušla u novo finale

Serena Vilijams je po jubilarni deseti put u finalu US Opena.

Iskusna Amerikanka, koja će uskoro napuniti 38 godina, odigrala je sjajno u polufinalu protiv Ukrajinke Јeline Svotoline. Serena je poslije 71 minuta igre pobijedila sa 6:3, 6:1.

Ono što je impresivno je to da joj je ovo bila 101. pobeda na ovom turniru, čime je izjednačila rekord Kris Evert i sada joj se pruža velika prilika da osvoji dugo čekanu 24. titulu i izjednači rekord Margaret Kort.

Takođe, ukoliko pobijedi u subotu, biće joj to sedmi US Open trofej čime bi prestigla Evertovu.

Usput, uspjela je da obori još jedan rekord, ona je igračica sa najvećim razmakom između prvog i poslednjeg finala, rekord sada iznosi 19 godina i 362 dana.

Početak meča nije nagovještavao tako ubjedljivu pobedu Vilijamsove, pošto su prva dva gema trajala ukupno 16 minuta.

Amerikanka je uspjela da se izvuče, u početnom gemu je neutralisala tri brejk lopte, a potom isto toliko i u petom gemu. Prethodno je u maratonskom drugom gemu uspjela da načini brejk i povede sa 2:0.

Poslije toga sve je lakše išlo za Serenu. Dobila je početni set sa 6:3, a onda dodatno pojačala gas u drugom setu u kojem je načinila tri brejka, u trećem, petom i konačno posljednjem, sedmom gemu.

Statistički, bila je dominantna u svim elementima, 34-7 u vinerima dovoljno govori kako je meč išao, a Vilijamsova je u ovom duelu bila uspješna i na mreži.

- Šta sam to večeras radila?, Ups, igrala sam servis-volej! Ne brinite, neću više pokušavati - nasmijala se Vilijamsova poslije meča u intervjuu na terenu.

- Hvala ovoj divnoj publici, nevjerovatno je igrati sa ovakvom podrškom - dodala je prošlogodišnja finalistkinja.

Serena će u borbi za titulu igrati sa pobjednicom meča između Bjanke Andreesku i Belinde Benčić.