latinica  ћирилица
06/09/2019 |  12:53 ⇒ 13:10 | Autor: SRNA

Poboljšani uslovi rada fizioterapeuta

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci poboljšani su uslovi rada fizioterapeuta i imaju adekvatnu opremu, izjavila je vršilac dužnosti glavnog fizioterapeuta Službe kliničke rehabilitacije UKC-a Momirka Milaković.
Fizioterapeuti - Foto: RTRS
FizioterapeutiFoto: RTRS

- Fizioterapeuti su zastupljeni u 24 organizacione jedinice ove zdravstvene ustanove i trenutno raspolažemo sa 35 terapeuta, a samim tim i većim brojem ljekara u izvršavanju naših usluga - rekla je Milakovićeva novinarima, povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta u UKC Republike Srpske, gdje je danas održano stručno predavanje i prezentacija rada fizioterapeuta ove zdravstvene ustanove.

Ona je izrazila očekivanje da će obilježavanje Međunarodnog dana fizioterapeuta u UKC-u Republike Srpske preći u tradiciju.

Fizioterapeut UKC-a Republike Srpske Đorđe Milić, koji već dvije godine radi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, rekao je novinarima da je veoma zadovoljan uslovima rada od kada se hirurgija iz centra grada preselila na ovu lokaciju.

- Naš cilj je da se pacijentu pruži najbolja moguća terapija i adekvatan fizioterapeutski tretman i savjet - istakao je Milić.