latinica  ћирилица
06/09/2019 |  13:14 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Savčić: Nastavak aktivne borbe za bolji položaj boračke populacije

Boračka organizacija Republike Srpske će i u predstojećem četvorogodišnjem periodu nastaviti aktivnu borbu za poboljšanje sveukupnog položaja boračke populacije - najzaslužnije kategorija stanovništva za stvaranje Republike Srpske, izjavio je Milomir Savčić, koji nedavno ponovo izabran za predsjednika ove organizacije.
Milomir Savčić - Foto: RTRS
Milomir SavčićFoto: RTRS

- Uvjeren sam da će BORS u svom predstojećem radu imati jednaku podršku institucija Republike Srpske, kao i do sada, kako bi zajednički jačali i čuvali nadležnosti Republike Srpske, kao i sve tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata - istakao je Savčić.

Savčić je zahvalio svim institucijama, organizacijama i pojedincima, koji su Boračkoj organizaciji i njemu uputili čestike povodom reizbora na mjesto predsjednika ove organizacije, saopšteno je iz BORS-a.

Na redovnoj izbornoj skupštini BORS-a, koja je održana u srijedu, 4. septembra, na Han Pijesku, Savčić je ponovo izabran za predsjednika BORS-a. On je dobio 82 glasa od ukupno 131 člana Skupštine BORS-a.

Osim Savčića, kandidati za predsjednika BORS-a bili su član Predsjedništva ove organizacije iz Prnjavora Vlado Živković i predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida BORS-a Vojin Gušić iz Nevesinja.