X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/09/2019 |  14:38 ⇒ 14:43 | Izvor: SRNA

Prijedor: Potpisan ugovor za izgradnju novog proizvodnog pogona

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potpisao je danas sa vlasnicima firme "CNC pauer" ugovor o prodaji 5.200 metara kvadratnih zemljišta u Industrijskoj zoni "Celpak" gdje će biti građen proizvodni objekat od 500 metara kvadratnih, a kasnije i hale za proizvodnju, skladištenje i administraciju.
Prijedor - Ugovor s vlasnicima firme "CNC pauer" - Foto: SRNA
Prijedor - Ugovor s vlasnicima firme "CNC pauer"Foto: SRNA

On je ocijenio da je riječ o perspektivnom startapu koji je od zanatske radnje "Budo inoks", koja se bavila inoksom, postao preduzeće koje se bavi mašinskom obradom metala.

- Ovo je još jedno preduzeće koje će razvijati poslovne ideje u našoj industrijskoj zoni gdje mi stvaramo povoljne uslove i za strana i za domaća preduzeća koja žele ulagati i zapošljavati radnike - rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

On je dodao da grad Prijedor zemljište u industrijskim zonama nudi investitorima, proizvodnim firmama znatno jeftinije nego na tržištu.

- Nama je prvenstveni cilj razvoj privrede u gradu i nova zapošljavanja, a tamo već imamo preduzeća koja su od poslovnog inkubatora već u trećoj fazi proširivanja proizvodnih kapaciteta, što raduje i ohrabruje - istakao je Đaković.

Vlasnik preduzeća "CNC pauer" Sabahudin Islamoski najavio je da će se ovo preduzeće u narednom periodu baviti mašinskom obradom metala /inoksa/, s obzirom na to da je metaloprerada prepoznata kao jedna od najznačajnijih grana na području Prijedora.

- Izgradnjom novih proizvodnih kapaciteta i nabavkom osam do deset visoko automatizovanih mašina planirano je zapošljavanje do 20 radnika u prve tri godine poslovanja, a biće omogućena i edukacija mladih - rekao je Islamoski.

Iznos ukupno planiranih osnovnih i obrtnih sredstva biće u prvoj fazi 450.000 KM, a kasnije i do 700.000 KM.

Gradskom odlukom o raspolaganju nepokretnostima u svojini grada Prijedora pod posebnim uslovima radi izgradnje proizvodno-poslovnih objekata i drugih objekata cijena metra kvadratnog zemljišta iznosi od jedne do osam KM.