latinica  ћирилица
06/09/2019 |  15:44 ⇒ 07/09/2019 | 08:12 | Autor: SRNA

Dodik pozvao NATO da odbaci odluke o davanju MAP-a BiH (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je ljude u NATO-u da odbace odluku o davanju Akcionog plana za članstvo BiH da ne bi bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcionišu institucije.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO-om. Imamo određeni oblik saradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto - rekao je Dodik novinarima pred početak sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, predsjednikom Poslovnog sistema Svislajon Rodoljubom Draškovićem i direktorom Elektroprivrede Republike Srpske Lukom Petrovićem.

Komentarišući poziv komesara EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesa Hana članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu nije problem da razgovara i kaže šta hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta ko treba da prihvati.

- Prvo treba izabrati Savjet ministara. Јa nemam ništa protiv da se na novi Savjet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Savjet ministara o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori šta treba da odluči taj savjet, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće - istakao je Dodik.

On je dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH.

Povezane vijesti:

Dodik: Ne bježim ni od jednog razgovora