latinica  ћирилица
06/09/2019 |  16:01 ⇒ 19:56 | Autor: srpskainfo.com

Bivšim inspektorima 14 godina i tri mjeseca zatvora

Srđan Radulović i Ognjen Stijak osuđeni su danas u Okružnom sudu u Banjaluci na ukupno 14 godina i 3 mjeseca zatvora zbog organizovanog kriminala i dilovanja droge.
Radulović-Stijak (Foto:www.dnevni-list.ba) -
Radulović-Stijak (Foto:www.dnevni-list.ba)

Radulović je osuđen na devet godina, a Stijak na pet godina i tri mjeseca. Raduloviću je skinuto godinu dana u odnosu na raniju presudu, a Stijaku dva mjeseca.

U ponovljenom postupku Radulović je označen kao organizator zločinačke grupe, koja se od 2011. do oktobra 2013. na području Banjaluke bavila prodajom droga. Stijak je bio član ove zločinačke organizacije.

Prema presudi, Radulović i Stijak su koristili infrastrukturu MUP Republike Srpske za prodaju droge, što je uzeto kao posebno otežavajuća okolnost.

Nakon što je Ustavni sud BiH u martu prošle godine prihvatio apelaciju optuženih, Vrhovni sud Republike Srpske je ukinuo pravosnažnu presudu bivšim inspektorima za narkotike CЈB Banjaluka osuđenim na ukupno 15 godina i 5 mjeseci zatvora zbog organizovanog kriminala, jer suđenje nije bilo pošteno, a presuda je, kako je ocijenjeno, bila zasnovana na nezakonitim dokazima.

Radulović i Stijak pušteni su na slobodu u aprilu prošle godine.