latinica  ћирилица
06/09/2019 |  18:02 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Trebinje: Budućnost SNSD-a na mladima

Od 196.000 članova, u SNSD-u ima oko 35.000 mlađih od 28 godina. "Vodimo računa o mladim ljudima i tu smo i ove godine da vidimo šta smo radili u proteklom periodu i da se pripremimo za naredne izbore na kojima očekujemo veliku pobjedu", poručio je lider stramke Milorad Dodik nakon što je sa mladima SNSD-a razgovarao u Trebinju u sklopu šestog tradicionalnog, edukativnog kampa mladih ove političke partije.

Više od 500 mladih članova SNSD-a iz Republike Srpske i Federacije BiH okupilo se u Trebinju u okviru tradicionalnih godišnjih susreta. To je prilika, ističu, da se druže, ali i edukuju o svemu što je društvena i politička potreba Republike Srpske. Dodik je istakao je mladi u ovoj partiji imaju posebno mjesto.

- Mladi su na mnogim važnim mjestima odborničkim i drugim. Imamo i one koji su direktno iz aktivnosti mladih postali načelnici, poslanici... I ovaj skup pokazuje da vodimo računa o mladima - istakao je Dodik.

U okviru edukativnog dijela susreta mladih SNSD-a predavanje su danas održali predsjednik SNSD-a, generalni sekretar Luka Petrović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

- Pričali smo o važnim temama kako na lokalnom niovou za mlade, tako i na republičkom i onom šta SNSD može ponuditi, odnosno šta mi, kao omladinska organizacija, možemo ponuditi SNSD-u. Sljedeća godina je izborna, mladi ljudi žele da preuzmu odgovornost i kreiraju neke nove politke - poručio je Denis Šulić, predsjednik Mladih socijaldemokrata.

Nakon Glavnog odbora SNSD-a jedan od pet potpredsjednika, kako je najavio Dodik, biće iz redova mladih i to pokazuje da SNSD brine o organizaciji mladih i da SNSD daje šansu mladim ljudima, poručili su mladi članovi ove političke partije.