X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
06/09/2019 |  19:24 ⇒ 19:25 | Izvor: SRNA

Gimnazijalci u Moskvi ostvarili zapažene rezultate

Učenici banjalučke Gimnazije na danas završenoj Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi osvojili su srebrnu i bronzanu medalju iz matematike, bronzu iz fizike, te dvije bronzane medalje iz informatike, dok su ekipnom plasmanu zauzeli treće mjesto, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.
Gimnazija - Foto: RTRS
GimnazijaFoto: RTRS

Banjalučki gimnazijalci već treću godinu učestvuju na ovoj olimpijadi, koja se održava u okviru Međunarodne moskovske sedmice obrazovanja, na kojoj se takmiče u četiri discipline-matematici, informatici, hemiji i fizici.

Odlazak banjalučkih učenika i profesora u Moskvu i ove godine podržao je grad.

- Na Olimpijadi metropola 2017. godine naši gimnazijalci osvojili su srebro i bronzu iz matematike, bronzu iz fizike i bronzu iz informatike, a 2018. bronzu iz matematike i dvije bronze iz fizike - navodi se u saopštenju.

U okviru Međunarodne moskovske sedmice obrazovanja održan je i Forum o obrazovanju "Grad za obrazovanje", na kojem je učestvovala i delegacija Grada, predvođena zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem.

Forum predstavlja vodeću platformu za umrežavanje stručnjaka i lidera iz oblasti obrazovanja iz cijelog svijeta.

- Ove godine bavio se pitanjima trendova u razvoju pripremnog strukovnog obrazovanja, osmišljavanja načina učenja za profesije budućnosti, utvrđivanja metodologije kompetentnosti i procjene znanja i vještina u 21. vijeku, kao i boljeg iskorištavanja gradskih prostora i površina u obrazovnom procesu - pojasnili su iz gradske uprave.