latinica  ћирилица
06/09/2019 |  20:42 ⇒ 07/09/2019 | 08:13 | Autor: RTRS

Dodik u Foči: Najavljena nova ulaganja

Na sastanku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem i rukovodicioma javnih ustanova i preduzeća, dogovorena su nova ulaganja u ovu opštinu.
Dodik u Foči - Foto: RTRS
Dodik u FočiFoto: RTRS

Dodik je istakao da je Foča stabilna opština zahvaljujući načelniku Mašiću, koji je uspostavio saradanju sa Vladom Republike Srpske, što je omogućilo realizaciju vrlo važnih projekta.

- Izgradili smo Studentski dom, u toku je modernizacija Univerzitetske bolnice, grade se putevi i uređuju ulice. Ostajemo opredijeljeni da ovdje održimo fakultete i da obezbijedimo što više radnih mjesta. Nastojaćemo da dovedemo i investitore, za šta postoje svi uslovi od infrastrukture do bezbjednosti koja je na visokom nivou - rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske donijela zajedničku odluku sa Vladom Srbije o konačnoj izgradnji hidroelektrana Buk Bijela, Paunci i Foča na gornjem toku Drine na području opštine Foča, kao jedinstvene cjeline.

- Sada se vrši revizija projekata i čim to bude završeno vidjećemo na koji način ćemo ubrzati izgradnju. Nastavićemo da radimo put prema Tjentištu i dalje prema Gacku, a trenutno smo u fazi projektovanja i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Sve ovo će biti dodatna dinamika kojom će se skrenuti pozitivna pažnja na Foču - istakao je Dodik.

Mašić je najavio nove investicije, navodeći da će sredstvima koje je donirala Vlada Srbije biti realizovani određeni projekti.

- Završavamo izgradnju obdaništa koje potom moramo opremiti. Gradićemo put prema Tjentištu i provesti projekte koje smo dobili zahvaljujući Vladi Srbije. Tako da u Foči možemo očekivati još investicija, a sve u interesu naših građana - rekao je načelnik ove opštine.