latinica  ћирилица
07/09/2019 |  13:35 ⇒ 13:48 | Autor: SRNA

Otvorene nove prostorije Društva Slovenaca Republike Srpske

U Banjaluci su danas otvorene nove prostorije Društva Slovenaca Republike Srpske "Triglav".
Otvorene nove prostorije Društva Slovenaca (foto: banjaluka.rs.ba) -
Otvorene nove prostorije Društva Slovenaca (foto: banjaluka.rs.ba)

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić rekao je da grad zahvalan Društvu Slovenaca "Triglav", koje na različite načine doprinosi razvoju i prosperitetu Banjaluke, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Kroz različite aktvnosti oni sprovode oko 50 projekata koji jačaju veze našeg grada, ali i Repbulike Srpske sa Slovenijom. Takođe, imamo ozbiljne privredne subjekte iz Slovenije koji posluju u Banjaluci, a veoma značajan doprinos Društvo Slovenaca daje i kroz saradnju u oblastima kulture i sporta - rekao je Amidžić.

Ministar za dijasporu u slovenačkoj Vladi Petar Česnik zahvalio je gradu na podršci koju pruža slovenačkoj zajednici u Banjaluci.

- Nadam se da će ova naša saradnja potrajati dugo, a posebno bih se zahvalio na veoma srdačnoj dobrodošlici. Mi ovdje imamo i školu slovenačkog jezika za one koji su zainteresovani da ga uče - rekao je Česnik.

On kaže da Slovenija pridaje veliki značaj svojim ljudima koji žive van njene teritorije i raduje se saradnji sa Slovencima u Banjaluci, koji su integralni dio ovog društva i na najbolji način doprinose njegovom razvoju.

Otvaranju novih prostorija Društva Slovenaca "Triglav" u Banjaluci prisustvovala je i ambasador Slovenije u BiH Zorica Bukinac.