latinica  ћирилица
07/09/2019 |  16:06 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Čubrilović u Nišu: Stvoriti uslove za bliže kontakte privrednika

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da rukovodstva Srbije i Srpske treba da stvore uslove za bliže kontakte privrednika, koji će sami defisati put kojim najbrže i najbolje mogu konkretizovati saradnju.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Nadam se da je dovoljno zakonskog okvira da nesmetano možemo raditi na tom polju - rekao je Čubrilović Srni nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Niša Radom Rajkovićem i pomoćnikom gradonačelnika Јelenom Mitrovski.

On kaže da je na sastanku u Gradskoj kući u Nišu, koji je organizovan u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", fokus bio na saradnji Republike Srpske i Srbije u svim oblastima.

- Svojevremeno su Banjaluka i Niš imali posebnu saradnju preko industrijskih giganata kao što su bili Mašinska i Elektronska industrija Niš i `Rudi Čajavec` Banjaluka i kompatibilnost privrede bila je na zavidnom nivou. Očekujemo da se ti odnosi zanove - rekao je Čubrilović.

On je istakao da je privredna saradnja osnov razvoja društva, te da se očekuje mnogo od pojedinačnih susreta privrednika u okviru privrednih komora i preduzeća.

Čubrilović kaže da su se na sastanku saglasili da Srpska pravoslavna crkva pokazuje kako se može ostati jedinstven na jednom duhovnom prostoru i poručio da je to put na koji način se i u realnom životu može komunicirati.

Tokom današnje posjete Nišu, Čubrilović je posjetio Vojni muzej i Spomen-sobu u Komandi Kopnene vojske Srbije na Trgu kralja Aleksandra, gdje mu je domaćin bio general-potpukovnik Milisav Simović, te položio vijenac na spomenik vojvodi Stevanu Sinđeliću na Čegru.

Čubrilović će se večeras obratiti u Narodnom pozorištu u Nišu, gdje će biti izvedena predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Kokoška".