latinica  ћирилица
07/09/2019 |  22:43 ⇒ 22:43 | Autor: SRNA

Telegrami saučešća zvaničnika Srpske povodom smrti generala Tomića

Predsjednca Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici penzionisanog generala Vojske Republike Srpske Stevana Tomića, za koga je navela da je dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Srpske.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o smrti generala Vojske Republike Srpske Stevana Tomića. General Tomić ostaće upamćen kao izuzetan čovjek, hrabar i častan general koji je svojim angažovanjem u Vojsci Republike Srpske dao nemjerljiv doprinos u odbrani svog naroda i Republike Srpske - navela je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, odlazak generala Tomića predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i za srpski narod.

- U ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - navodi se u telegramu predsjednika Srpske.

Telegram saučešća povodom smrti penzionisanog generala Tomića uputio je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, za koga je naveo da je imao nemjerljiv doprinos odbrani svog naroda u odbrambeno-otadžbinskom ratu, o čemu svjedoči i činjenica da je odlikovan više puta.

Višković navodi da je sa tugom i žalošću primio vijest o odlasku generala Tomića.

- General Tomić ostaće upamćen kao izuzetan čovjek, a njegova odanost srpskom narodu u najtežim trenucima, zauvijek će ostati u sjećanju - naveo je Višković u telegramu saučešća.

Višković navodi da je smrt generala Tomića ogroman gubitak za porodicu, prijatelje, i cijelu Republiku Srpsku.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam najiskrenije izraze saučešća - navodi se u telegramu premijera Viškovića.

Penzionisani general Vojske Republike Srpske Stevan Tomić preminuo je u 73. godini na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.