latinica  ћирилица
08/09/2019 |  10:48 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Rajčević na Sajmu preduzetništva u Solunu

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević prisustvovao je svečanoj ceremoniji otvaranja 84. Međunarodnog sajma preduzetništva i inovacija u Solunu, gdje je posjetio štandove univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Rajčević je sa profesorima Biljanom Antunović i Igorom Sladojevićem razgovarao o studijskim programima, te o mogućnostima koje javni univerziteti iz Republike Srpske pružaju kada je u pitanju međunarodna razmjena studenata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Međunarodni sajam preduzetništva i inovacija u Solunu je ove godine okupio više od 1.500 izlagača.

U okviru dvodnevne posjete Solunu Rajčević je održao sastanke sa šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj Јelenom Јovanović Athanasiu, obišao Američki koledž u Solunu i razgovarao sa rektorom ove ustanove Stamosom Karamuzisom.

Rajčević je obišao i Centar za istraživanje i tehnologiju Grčke i razgovarao sa direktorom ove prestižne naučnoistraživačke institucije Atanasiosom Konstandopulosom.

Ovu posjetu ministra Rajčevića organizovalo je Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj.

Međunarodni sajam preduzetništva i inovacija, koji svake godine obiđe više od 280.000 posjetilaca, otvorio je premijer Grčke Kirjakos Micotakis, koji je govorio o ambicioznim planovima Vlade za konačan izlaz iz dugogodišnje ekonomske krize značajnim dijelom baziranim na inovacijama.

Na sajmu, koji predstavlja jedan od najvažnijih izložbenih događaja na prostoru jugoistočne Evrope po broju učesnika i raznovrsnosti sadržaja, svoje programe predstavili su univerziteti iz Republike Srpske, Grčke, Turske, Kipra i Sjeverne Makedonije.