X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
08/09/2019 |  16:53 | Izvor: SRNA

Vulin: Krstičević da shvati da više ne važe rasni zakoni NDH

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da njegov hrvatski kolega Damir Krstičević treba da razumije da ovo nije ni 1991. ni 1941. godina i da više ne važe rasni zakoni iz Nezavisne države Hrvatske kada se branilo Јevrejima i Srbima da se slobodno kreću.
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

- Ako hrvatska vojska poželi da u svojim uniformama ili u civilu dođe da položi vijence na grob od ustaša pobijenih Srba u Šidu, biće pušteni da se pomole na grobovima mučenika i niko ih u tome neće spriječiti niti će u klanjanju žrtvama ustaškog genocida vidjeti zlu namjeru - poručio je Vulin.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević poručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru Vulinu da moraju razumjeti da "ovo više nije `91, pa da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kada žele".

Delegaciji Vojske Srbije, koju čine starešine sa Vojne akademije, kadeti i pitomci Vojne gimnazije, juče ujutro je zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Delegacija je, kao i prethodnih godina, trebalo da prisustvuje obilježavanju dana Јasenovačkih novomučenika i bila je na vrijeme i po uobičajenoj proceduri najavljena.