latinica  ћирилица
09/09/2019 |  11:13 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Cvijanović-Eslik: Saradnja Srpske i USAID-a veoma produktivna

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u Banjaluci sa novoimenovanom direktorkom Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država za BiH Nensi Eslik.
Cvijanović-Eslik -
Cvijanović-Eslik

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj saradnji institucija Republike Srpske sa misijom USAID-a, realizovanim projektima, kao i narednim zajedničkim aktivnostima.

Cvijanovićeva je istakla da su institucije Republike Srpske posvećene daljem provođenju ekonomsko-socijalnih reformi, poboljšanju privrednog ambijenta i životnog standarda svih građana.

Predsjednica Srpske je ocijenila da je u proteklom periodu saradnja institucija Republike Srpske i USAID-a bila veoma produktivna, posebno kada je riječ o grantovima koji su prilagođeni stvarnim potrebama tržišta i privrede, a za rezultat imali povećanje broja zaposlenih i porast izvoza.

Sagovornice su izrazile uvjerenje da će kroz realizaciju različitih projekata, partnerski odnos i veoma uspješna saradnja institucija Republike Srpske i misije USAID-a,biti nastavljena i ubuduće, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.