X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
09/09/2019 |  14:59 ⇒ 17:44 | Izvor: SRNA

Kovačević: Građani su još na izborima proglasili neuspjeh SDS-a

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je da nakon izjave predsjednika SDS-a Mirka Šarovića da treba proglasiti neuspjeh u vezi sa formiranjem Savjeta ministara i da treba da pokušaju neki drugi da to urade, gdje, kako kaže, Šarović misli samo na sebe i na SDS, želi samo da ga podsjeti da su građani još na izborima proglasili neuspjeh SDS-a.
Radovan Kovačević - Foto: RTRS
Radovan KovačevićFoto: RTRS

Kovačević je naglasio da je sasvim jasno da Šarović na taj način misli samo isključiti SNSD iz priče o formiranju Savjeta ministara i planira da nastavi "biti mali i poslušni partner SDA".

On je izjavio Srni da ono što je tužno u cijeloj ovoj priči jeste da Šarović na taj način priključuje i SDS i sve glasače SDS-a sarajevskoj koaliciji ignoranata i negatora izborne volje i demokratskog legitimiteta Republike Srpske.

- Apelujem na vođstvo SDS-a i PDP-a, pošto sam sasvim siguran da njihovi glasači i članstvo to i te kako razumiju, da političko Sarajevo ne blokira formiranje Savjeta ministara zbog SNSD-a, nego radi zahtjeva da se Republika Srpska pokori njima i odustane od svojih legitimnih zahtjeva, stavova i interesa - istakao je Kovačević.

On je poručio da se SNSD sigurno neće pokoriti nikome i ostaće dosljedan u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srpske, a oni iz SDS-a i PDP-a neka sami biraju svoju stranu.

- Kada je riječ o /Šarovićevom/ pominjanju vanrednih izbora, podsjećam da SNSD nikada ne bježi od izbora i da bi se nakon njih promijenilo jedino to da bi SNSD u tim okolnostima ostvario još ubjedljiviju pobjedu - istakao je Kovačević.

On je podsjetio da, ipak, trenutni Izborni zakon ne predviđa mogućnost održavanja vanrednih izbora, a da bi izmjenama bilo kog zakona moralo da prethodi formiranje vlasti, na prvom mjestu Savjeta ministara.