latinica  ћирилица
09/09/2019 |  16:28 ⇒ 16:52 | Autor: B92

Australija bolja od Francuske poslije drame za prvo mjesto u grupi!

Košarkaši Australije pobijedili su Francusku rezultatom 100:98 u posljednjem meču Grupe L Svjetskog prvenstva.

Australija je do pobjede došla poslije dramatične završnice u kojoj je "prelomio" iskusni Metju Delavedova.

Prvi mjestom u grupi "bumersi" su sebi najvjerovatnije obezbijedili lakšeg protivnika u četvrtfinalu, pošto će ukoliko SAD pobijedi Brazil igrati protiv Češke.

Utakmica je bila sjajna za gledanje, sa velikim brojem poena i atraktivnih poteza, a Francuzi su nekako bili bolji tim u prvih deset minuta, iako su imali prednost od svega pola koša.

U drugom dijelu je Australija pokazala da nije slučajno prednost Francuza bila minimalna, pa smo poslije velike borbe na "veliki odmor" otišli sa neriješenim rezultatom, 46:46.

U trećoj četvrtini se stekao utisak da će Evan Furnije i drugovi uspeti da obezbijede lakšeg protivnika u četvrtfinalu, ali su Mils, Bejns i Ingls imali drugačije planove i potpuno okrenuli rezultat u svoju korist.

Pri rezultatu 99:98 u korist Australije na 0.9 sekundi do kraja susreta, Mič Krik je imao tri slobodna bacanja i sudbina utakmice je bila u njegovim rukama. Krik je prvo bacanje pogodio, drugo promašio, a treće je promašio namjerno kako bi vrijeme što prije isteklo.

Velika pobjeda Australije za prvo mjesto u grupi i trijumf do kog su je vodili NBA igrači – Peti Mils sa 30 poena, DŽo Ingls sa 23 i Eron Bejns sa 21 poenom. Na drugoj strani, Evan Furnije je imao 31 i bio je najefikasniji, Nando de Kolo je postigao 26, a Nikola Batum 13 poena.