latinica  ћирилица
10/09/2019 |  07:31 ⇒ 11:31 | Autor: argumenti.rs

Vukanović šikanirao trebinjske sudije Stevića i Bosića (VIDEO)

Narodni poslanik i bloger Nebojša Vukanović prije nekoliko dana objavio je snimak koji je uradio sam, na kome se vidi kako maltretira predsjednika Okružnog suda u Trebinju Bojana Stevića.
Nebojša Vukanović - Foto: Screenshot
Nebojša VukanovićFoto: Screenshot

Snimak je objavljen pod naslovom "Eksluzivno - kadija Stević uhvaćen na djelu".

Portal Argumenti piše da je Vukanović naslovom sugerisao da će svi koji otvore tekst ugledati, u najmanju ruku, sudiju Stevića u teškoj krađi ili pokušaju ubistva.

- Kako to biva sa tabliodima, naslov nije imao nikave veze sa sadržajem. Na snimku se vidi sudija koji u po` bijela dana, na jednoj od prometnih ulica grada, razgovara sa jednim od advokata. Eksluzivniji od ovoga bio bi samo snimak izlaska Sunca na istoku - navodi se u tekstu pomenutog portala.

Dodaje se da bi bi odgovoran novinar bilo koje redakcije, u kojoj se njeguju najbolje tekovine profesije, na video-zapis koji je postavio Vukanović, u kojem je i glavni akter tog snimka, zapis naslovio kao "Skadalozno: narodni poslanik maltretira predsjednika suda".

- Mada su ovaj skadalozni snimak pogledali i neki od takvih novinara, niko se nije oglasio. Vukanović, u zanosu svog terora nad Stevićem, u jednom trenutku viče "Pitam vas kao novinar, odgovorite". Sasvim dovoljno da bar jedno novinarsko udruženje iz Republike Srpske kaže da to nije njihov član, ili, ako jeste, da to nije način rada sa kojim se novinarska zajednica može složiti - ističe se u tekstu.

Dalje se navodi da su snimak sigurno pogledali i neki, ako ne i svi, članovi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, ali da ni oni nisu našli za shodno da reaguju.

- Baš kao da je predsjednik Okružnog suda u Trebinju u obavezi da na putu do svoje kancelarije trpi nipodašatavnje i maltretitiranje, i to od narodnog poslanika - naglašava se u tekstu.

Portal Argumenti piše da u MUP-u tvrde da na ovakav snimak ne mogu da reaguju sve dok sudija Stević zvaničnio ne podnese prijavu protiv Vukanovića.

Naglašava se da ni iz Narodne skupštine, čiji je Vukanović poslanik, nema glasa.

- Da li iz solidarnosti sa kolegom ili iz pritajene podške takvoj zloupotrebi instituta narodnog poslanika, nije najjasnije?! - navodi se u tekstu.

Dalje se ističe da Vukanović, osokoljen ćutanjem institucija, dobija krila, i u istom maniru napada predsjednika Osnovnog suda u Trebinju Milana Bosića.

- Prethodno pravi incident, parkirajući svoje auto iza Bosićevog, nakon čega na lice mjesta dolazi i policija. No, Vukanoviću očigledno nije stalo do poštovanja zakona i propisnog parkiranja u Trebinju, jer on i nakon svega toga presreće sudiju Bosića i maltretira ga na isti način kao Stevića - navedeno je u tekstu.

Portal Argumenti postavlja pitanje: Da li je javno ćutanje, kako institucija, tako i medija, i njihovo tajno zgražavanje nad ovim snimcima, podsticaj da narodni poslanik Nebojša Vukanović u jednom od sljedećih snimaka eksluzivno napadne šefa trebinjske policije?

- Ili da li će ovi snimci, koji prolaze potpuno nekažnjeno i neosuđeno, biti vodič za neke druge nasilnike koji bi da sa Stevićem i Bosićem "poravnaju račune"? Upravo sve ono protiv čega se navodno javno bori, Vukanović demonstrira samo u ova dva snimka. Država, sud, to sam ja! - naglašava se u tekstu.

Argumenti na kraju zaključuju da se "od sudija Stevića i Bosića očekuje da prijave maltretiranje, jer ako to oni ne učine, da li će imati smila da to učini bilo koji građanin Republike pred ovakvim ili sličnim napadom Vukanovića ili nekog druge osobe sa sindromom mesije?".

- Ako, pak, predsjednici trebinjskih sudova smatraju da je ovakvo ponašanje navodnog poslanika prema nosiocima najviših pravosudnih funkcija normalno, neka podnesu ostavke - piše u tekstu koji je objavio pomenuti portal.