latinica  ћирилица
10/09/2019 |  09:39 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Vulin: Јaka srpska vojska je dobra vijest za Balkan

Јaka Vojska Srbije je dobra vijest za Balkan jer to znači mir, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije) -
Aleksandar Vulin (Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

On je naveo da je vojska jača u smislu naoružanja, sastava, opreme, obuke, materijalnog statusa i u smislu poštovanja koje se osjeća prema njoj u zemlji i inostranstvu.

Vulin je naveo da je tačno da su vojne vježbe sve češće, te da je svaka vojna vježba poruka i prijateljima i neprijateljima, te dodao "da se svako svrsta gdje misli da treba i neka to tumači".

On je rekao da su poruke iste i prijateljima i neprijateljima, a to su, kako je ukazao, da je Srbija stabilna i spremna da čuva sebe, mir i Srbe, gdje god oni živjeli.

- Svako ko voli Srbiju je srećan zbog toga - rekao je Vulin za RTS i dodao da onaj ko želi da ugrozi Srbiju sigurno ne može da bude zadovoljan što je vidio jaku srpsku vojsku.

Govoreći o izjavama hrvatskih zvaničnika nakon nedavne zabrane delegaciji Vojske Srbije da posjeti Hrvatsku, Vulin je rekao da incidenti nikada ne dolaze od strane Srbije.

On je naveo da Srbija ne pokreće retoriku svađa i sukoba, a da Hrvatska uvijek optužuje Srbiju.

- Mi ćemo sagraditi memorijalni centar i sačuvati istinu o Јasenovcu. Nećemo dozvoliti nikome da istinu zaboravi i gurne u dnevnu politiku - rekao je Vulin.

On je istakao da Srbija ne želi zatezanje na Balkanu, već želi mir i da svi budu stabilni kao Srbija.