latinica  ћирилица
10/09/2019 |  12:27 | Autor: TANЈUG

Vučić ugostio zlatne odbojkašice (FOTO)

Predsjednik Aleksandar Vučić ugostio je žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je u nedjelju na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila zlatnu medalju.
Odbojkašice Srbije - Foto: RTRS
Odbojkašice SrbijeFoto: RTRS

Odbojkašice su odbranile titulu evropskog šampiona.

Predsjednik je zlatne odbojkašice, stručni štab i predstavnike Saveza primio u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu i tom prilikom im je čestitao osvajanje zlatne medalje i poručio im da su uspjele u tome da ženska odbojka postane jedna od uzdanica Srbije.

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja: na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svjetskom šampionatu (2018).

Foto: RTRS

Nove-stare evropske šampionke sinoć je dočekalo hiljade ljudi ispred Skupštine Beograda.

Izlazak zlatnih djevojaka na balkon gradske skupštine prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom, nakon čega je uslijedila himna Srbije i vatromet.

- Hvala na veličanstvenom uspjehu. Narod se obradovao vašem uspjehu, više nego što mislite - rekao je Vučić u Predsjedništvu.

Poželio je odbojkašicama još mnogo uspjeha i medalja.

Odbojkašice su predsjedniku poklonile dres sa brojem 1 i njegovim prezimenom, kao i loptu sa potpisima svih odbojkašica.

      View this post on Instagram

Poklon od evropskih prvakinja!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 10, 2019 at 3:06am PDT