latinica  ћирилица
10/09/2019 |  13:33 | Autor: SRNA

Proizvodi paljanske fabrike Vajs lajt na tržištu EU

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je nakon razgovora sa rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete Vajs lajt na Palama da je potrebno pomoći svima koji žele da investiraju u proizvodnju, pa tako i ovoj firmi čiji proizvodi zadovoljavaju evropske standarde i na tržištu su EU.
Pale - Golić, Јugović - Foto: SRNA
Pale - Golić, ЈugovićFoto: SRNA

- Fascinirana sam onim što je mlada ekipa ove fabrike učinila za opštinu Pale, jer njihov proizvod može biti ravan Filipsovom koji je mnogo skuplji u odnosu na naš domaći. Treba da favorizujemo domaću proizvodnju - rekla je novinarima Golićeva nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom mini-fabrike kojem je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Јugović.

Ona je istakla da je ova rasvjeta energetski prihvatljiva i da zato treba da nađe mjesto u svim objektima i institucijama u Srpskoj, podsjećajući da resorno ministarstvo sprovodi projekat energetske efikasnosti širom Republike Srpske.

Golićeva je navela da su proizvodi mini-fabrike Vajs lajt prvi srpski proizvodi na kojima piše - "Zemlja porijekla Republika Srpska/BiH".

Ona je dodala da će rasvjeta koju proizvodi ova fabrika za kratko vrijeme zamijeniti obične sijalice koje mnogo griju.

Golićeva kaže da je objekat mini-fabrike Vajs lajt koji se nalazi u industrijskoj zoni Famos-Koran kompletno renoviran za 48 dana sredstvima ove firme, a investitor iz Srbije, koji je kupio opremu i počeo proizvodnju, redovno isplaćuje plate i može se pohvaliti dobrim poslovnim rezultatom.

Prema njenim riječima, namjera mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete jeste da proširi kapacitete i zaposli još radnika.

- Treba joj pružiti pomoć kao i svima koji želi da investiraju u proizvodnju - naglasila je Golićeva.

Ona je navela da će obavijestiti Vladu Republike Srpske o posjeti da bi se vidjelo kako se može pomoći ovoj firmi.

Golićeva naglašava da industrijska zona Famos-Koran u kojoj se nalazi mini-fabrika treba da bude podstrek razvoju opštine Pale.

Direktor ove mini-fabrike i suvlasnik kompanije Vajs lajt, Stevica Rogulja, rekao je da u ovoj firmi na Palama trenutno rade 32 radnika i da je tendencija da broj zaposlenih bude povećan.

- Konstantna je potražnja za električarima. Pozivam sve zainteresovane električare da nam se jave - naveo je Rogulja.

On je dodao da rukovodstvo fabrike pregovara sa predstavnicima opštine Pale o preuzimanju još jednog objekta u industrijskoj zoni koji bi renovirali.

Rogulja je istakao da je ponosan na to što mini-fabrika svoje proizvode izvozi.