X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
10/09/2019 |  16:43 ⇒ 16:45 | Izvor: SRNA

Uhapšena dva lica zbog krijumčarenja oružja

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH uhapsili su, u okviru operativne akcije "Kliker", dva lica koja se dovode u vezu sa krijumčarenjem oružja.
SIPA: Hapšenje (ilustracija) -
SIPA: Hapšenje (ilustracija)

Sipa je izvršila pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona sa ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlašteni promet oružja i vojne opreme, te proizvoda dvojna upotrebe, saopšteno je danas iz Sipe.

Riječ je o nastavku aktivnosti u okviru predmeta koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima Njemačke u vezi sa zapljenom 95 ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određena količina municije.

Ovo oružje i municija pronađeno je 18. februara na području Drezdena u vozilu kojim su upravljali državljani BiH i koje je krijumčareno na relaciji BiH -Njemačka.

U saopštenju je navedeno je da su tokom dosadašnjih aktivnosti uhapšena dva lica kojima je Sud BiH odredio pritvor, dok su njemački policijski službenici uhapsili četiri državljanina BiH.

Navedene aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH.