latinica  ћирилица
11/09/2019 |  07:49 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Banja Vrućica obilježava vijek postojanja (RTRS, 18.00)

Stotinu godina Zdravstveno-turističkog centra Banja Vrućica u Tesliću biće obilježeno danas svečanom akademijom, koju će prenositi naša televizija od 18.00 časova. Svečanoj akademiji prisustvovaće predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i premijer Srpske Radovan Višković.
Banja Vrućica - Foto: RTRS
Banja VrućicaFoto: RTRS

Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica, koji ove godine obilježava stotinu godina od osnivanja, promovisao je 6. septembra monografiju o svom istorijatu, kao i viber stikere sa motivima Banje.

Ljekovita termominerlna voda ove banje korištena je još u vrijeme starih Rimljana. Da je to tako, potvrdili su dokazi pronađeni vijekovima kasnije.

Autor Monografije "Banja Vrućica - Vijek u službi zdravlja" Bojan Stojnić naveo je da je 1925. godine tokom kaptaže banjskih izvora pronađen zlatnik i ogrlica iz rimskog perioda.

Danas je Banja u zlatnom periodu. Rekordna posjećenost, savremena oprema, stručni ljekari, kabineti i usluge - svrstali su je na čelo banjskog turizma u regionu.

U korak s modernim tehnologijama i Banja se modernizuje. Јedan od načina bolje komunikacije s posjetiocima i turistima su i viber stikeri s motivima banje, koji će od sutra biti dostupni.