X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Obavijest
11/09/2019 |  13:00 ⇒ 15:29 | Izvor: ATV

Suzana Gašić nova ministarka trgovine i turizma Srpske?

Suzana Gašić diplomirana pravnica iz Prijedora trebalo bi da bude nova ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, saznaje ATV. Gašićeva će zamijeniti aktuelnu ministarku Dragicu Kovač.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Suzana Gašić član je DEMOS-a.

S druge strane, Srpskainfo piše da se pored Gašićeve u najužem izboru za novog ministra trgovine i turizma Republike Srpske nalaze i Krešimir Štranjgar iz Laktaša, ali i Miloš Bukejlović iz Doboja, svi su iz DEMOS-a.

- Ko će biti ministar, znaće se za dva do tri dana. U ovom trenutku, najviše šansi ima Gašićeva - tvrdi izvor Srpskainfo.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske, Nedeljko Čubrilović najavio je ranije da će na narednoj sjednici Narodne skupštine Srpske biti razmatran i prijedlog ostavke ministarke trgovine i turizma u Vladi Srpske Dragice Kovač.

Šesta redovna sjednica parlamenta je zakazana za 17. septembar.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da mjesto ministra trgovine i turizma pripada Demosu i da će ta stranka dati svoj prijedlog nakon ostavke Dragice Kovač na ovu funkciju.

- To mjesto, prema trenutnom rasporedu u Vladi, pripada hrvatskom narodu da se ispuni kvota osam-pet-tri. U suštini, to je mjesto DEMOS-a. Oni će dati svoj prijedlog - rekao je ranije Višković.

Višković je potvrdio da je Kovačeva razgovarala sa njim u nekoliko navrata, te da je ostavku podnijela zbog porodičnih razloga jer nije mogla da se adaptira na život u Banjaluci bez porodice.

On je tada naglasio da je nerado prihvatio ostavku Kovačeve, ali da je ostavka neopoziva.