X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/09/2019 |  17:49 ⇒ 19:18 | Izvor: SRNA

Javni protest Prištini da poštuje procedure

Radio-televizija Srbije uputila je javno protest vlastima u Prištini zaduženim za poštovanje procedure oko prelaska na administrativnim prelazima, povodom zabrane karavanu "Najlepših narodnih pesama" da uđe na Kosovo i Metohiju.
Zgrada RTS-a (foto:Bojan Cvejić) -
Zgrada RTS-a (foto:Bojan Cvejić)

- Ovo maltretiranje i ponižavanje radnici RTS-a izdržaće samo da bi održali obećanje dato građanima Kosovske Mitrovice i našem narodu na sjeveru Kosmeta, obećanje da ćemo koncert održati - naveo je RTS.

Karavan "Najlepših narodnih pesama" trebalo bi sutra da bude održan u Kosovskoj Mitrovici, što je ujedno i koncert kojim se obilježava 95 godina postojanja Radio Beograda. Predviđen je direktan prenos na programima radija i televizije Јavnog servisa.

Konvoj RTS-a u kojem se nalazila tehnička oprema za binu i link vozilo, zadržan je juče u 15.00 časova na prelazu Јarinje bez ikakvog obrazloženja iako je blagovremeno podnijeta uredna dokumentacija, neophodna za ulazak na područje Kosova i Metohije.

Danas su mu se pridružili i ostali članovi ekipe koja je jutros krenula iz Beograda - voditelji, muzičari Narodnog orkestra RTS-a i produkciono osoblje.

Više od 20 časova konvoj čeka da uđe na Kosovo i Metohiju, čime se dovodi u pitanje mogućnost valjane tehničke realizacije koncerta u Kosovskoj Mitrovici.