latinica  ћирилица
11/09/2019 |  18:26 ⇒ 12/09/2019 | 11:25 | Autor: RTRS

Srpska open: Prva tri nosioca eliminisana!

Na ATP Čelendžer turniru, Srpska open, danas dosta iznenađenja. Sa turnira su eliminisana prvi, drugi i treći nosilac, Holanđanin Hase, Italijan Baldi i Nikola Milojević iz Srbije.

Najveće iznenađenje na turniru, napravio je 21. godišnji Italijan Đan Marko Moroni koji je već u 2. kolu eliminisao Robina Hasea. Holanđanin, nekada 33. igrač svijeta, i do ovog meča prvi favorit na turniru, izgubio je lako u dva seta, 6:1, 6:4, za nešto više od sat vremena igre. Moroniju je ovo vjerovatno najznačajnija pobjeda u karijeri.

- Odigrao sam cijeli meč na veoma visokom nivou, i to me zaista čini sretnim. Pokušavao sma da ostanem miran i fokusiran do kraja i zasluženo sam pobijedio - istakao je Marko Moroni.

18. izdanje Srpska opena, ostalo je i bez drugog i trećeg nosioca. Italijan Filip Baldi, 148. igrač svijeta izgubio je od Čeha Kolara 6:4, 6:2, dok je Marko Miladinović poražen od zemljaka Nikole Milojevića 6:2, 6:2. Među 16 najboljih plasirao se prošlogodišnji finalista Karlos Berlok. Argentinac je sa 7:6, 7:6 dobio Arnaboldija iz Italije.

- Ove godine ne igram baš najbolje, tako da sam jako sretan što sam prošao dalje. Ići ću korak po korak, meč po meč, i nadam se najboljem - istakao je Berlok.

U osminu finala plasirao se i Indijac Sumit Nagal, koji je nedavno na Јu es openu, igrao u 1. kolu protiv Rodžera Federera. Nagal je prvi put u Banjaluci, a ne krije da bi mogao do završnice turnira.

- Ovdje sam prvi put, i za sada mi veoma dopada. Kiša je pravila problem na početku sedmice, ali takvo je vrijeme i na to ne možete da utičete. Domaćni se trude, terenu su zaista dobri, i moja želja je da se plasiram barem u polufinale - kaže Nagal.

Јedini teniser iz Srbije koji je uspio izboriti plasman među 16 najboljih je Peđa Krstin. On je sa 6:2 i 6:4 dobio Italijana Balzeranija.

Mečevi osmine finala biće odigrani sutra.