X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
11/09/2019 |  19:17 ⇒ 19:25 | Izvor: RTS

Karavan "Najlepših narodnih pesama" ipak u Kosovskoj Mitrovici 12. septembra

Pored svih prepreka i problema na administrativnom prelazu Јarinje koncert karavana "Najlepše narodne pesme", a ujedno i koncert kojim se obilježava 95 godina postojanja Radio Beograda biće održan 12. septembra u Kosovskoj Mitrovici.
Konvoj RTS-a na Јarinju - Foto: RTS
Konvoj RTS-a na ЈarinjuFoto: RTS

Poslije 25 sati čekanja na prelazu Јarinje, danas u šest popodne konvoj sa tehničkom opremom, radnicima RTS-a i Stage System-a ušao je na teritoriju Kosova i Metohije.

I pored uredno dostavljene dokumentacije za svu tehničku opremu i ispoštovane procedure, kosovska administracija uporno je odbijala da propusti naša vozila. Tek zahvaljujući dobroj volji i angažovanju dvije žene, direktorke ЈP mreže "Most" i ministarke lokalne samouprave u kosovskoj vladi, konvoj RTS-a je ušao na teritoriju Kosova i Metohije.

Nadamo se da će uprkos ovom neočekivanom kašnjenju ekipa RTS-a obezbijediti sve tehničke preduslove da se koncert uspješno održi.

Na sutrašnjem koncertu u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 21 čas uz Narodni orkestar RTS-a će nastupiti Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Čeda Marković, Danka Stojiljković, Nevena Božović, Ranko Šemić, kao i pevači iz Kosovske Mitrovice.