latinica  ћирилица
12/09/2019 |  15:49 ⇒ 20:21 | Autor: RTRS

Bilećani svečano dočekali svoju Tijanu

Bileća je priredila veličanstven doček svojoj sugrađanki Tijani Bošković, najboljoj evropskoj i svjetskoj odbojkašici, koja je s reprezentacijom Srbije odbranila titulu prvaka Evrope.

Doček je organizovan u Sportskoj dvorani koja odnedavno nosi Tijanino ime.

Kod kuće je ipak najljepše, rekla je Tijana Bošković sa medaljom evropskog prvaka oko vrata, zahvaljujući brojnim sugrađanima što su došli da je pozdrave i jer su najvjerniji navijači i najjača podrška na svim takmičenjima.

- Uzbuđena  sam i srećna i što sam kući. Najljepše je doći kući. Ponosna sam na uspejh koji smo ostavrili. Hvala Bilećanima na ogromnoj podršci tokom svih ovih godina - kaže Tijana.

Dodaje i da je mnogo puta rekla da ta podrška mnogo znači i da su i na ovom turniru osjećali tu podršku.

- Nije bilo lako u onakvoj atmosferi, pred 14.000 navijača Turske, bilo je teško disati a ne igrati. Uspjele smo da ostanemo mirne i da odbranimo titulu - ističe Tijana.

Najbolju odbojkašicu dočekala je porodica, prijatelji, komšije, ali i igračice OK "Hercegovac", Tijanonog prvog kluba.

Za svoju Tiću, kažu navijaju u svim utakmicama i raduju se njenim uspjesima i medaljama.

- Argentina ima Mesija, Srbija Đokovića, a Bileća Tijanu Bošković. Tri puta najblja, a to je zaslužila svojom igrom i pnašanjem. Tijana će i dalje proslavljati Bileću - zaključuje načelnik Bileće, Miljan Aleksić.

Zlatne odbojkašice isupnile su dva glavna cilja za ovu godinu - odbranile evropsku titulu i izborile olimpijsku vizu.

Tijana kaže da će sad malo uživati u ostvarenim uspjesima i da će dati sve od sebe da osvoje i to dugo sanjano olimpijsko zlato.