latinica  ћирилица
13/09/2019 |  07:30 ⇒ 18:47 | Autor: RTRS

Dani sjećanja u Drvaru (FOTO/RTRS, 19.00)

U Drvaru će večeras, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, biti održana centralna akademija Dani sjećanja, u pomen na sve srpske žrtve stradale u ratovima tokom 20. vijeka.

Tim povodom, otvorena je izložba "Opomena", posvećena stradanju Srba od 1991. do 1995. godine.

Kako je najavljeno, svečanoj akademiji "Krajino moja" koju od 19.00 časova možete pratiti na našem programu i portalu, prisustvovaće najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije.

Akademiji će, između ostalih, prisustvovati srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik i Vučić obišli su danas i rodnu kuću Gavrila Principa u Grahovu.

Zvaničnici su posjetili i dječiji vrtić "Majka hrabrost" , a potom je planirano i da se sastane sa načelnicima opština, poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Predsjednik Srbije rekao je tokom boravka u Drvaru da će Srbija pomoći ovoj opštini sa dva miliona maraka za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, te za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije.

- Veoma sam srećan što sam ovdje. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od prije, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsjednika, premijera... nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovdje i što smo nešto malo mogli da pomognemo - rekao je Vučić.

Vučić i Dodik u Drvaru (Foto: RTRS)

Povezane vijesti:

Dodik i Vučić posjetili vrtić "Majka hrabrost"

Dodik - Vučić: Naći način za uređenje kuće Gavrila Principa (FOTO)

Vučić stigao u Drvar (FOTO)

Drvar: Parastos nevinim žrtvama Odbrambeno-otadžbinskog rata