latinica  ћирилица
13/09/2019 |  08:09 | Autor: SRNA

Opština Novi Grad ne učestvuje u organizaciji skupa Nezavisnog bloka

Opština Novi Grad nije uključena u organizaciju protesnog skupa koji je za danas u ovoj opštini zakazao Nezavisni blok iz Sarajeva u vezi sa problemom odlaganja radioaktivnog otpada u Hrvatskoj, saopšteno je iz kabineta načelnika opštine.
Opština Novi Grad - Foto: RTRS
Opština Novi GradFoto: RTRS

U saopštenju se navodi da pojedini portali od 9. septembra objavljuju informaciju da se skup organizuje u saradnji sa opštinom.

- Ovim putem se ograđujemo od ovakvih izjava - poručuju iz kabineta načelnika opštine.

Rješenje o odobravanju korištenja javne površine za navedeni skup, u skladu sa demokratskim principima i pravnom legistlativom, ne može se i ne smije iskorištavati za plasiranje informacije da je riječ o saradnji i zajedničkom organizovanju skupa, naglašavaju iz kabineta načelnika opštine.

Napominjući da posredstvom portala www.trgovskamora.com Nezavisni blok navodi da organizaciju ovog skupa podržava načelnik opštine Novi Grad, iz kabineta načelnika su ukazali da to što institucija daje odobrenje za okupljanje na javnoj površini ne znači da se na ovakvo postavljanje stvari gleda pozitivno.

- Izražavamo žaljenje što predstavnik Nezavisnog bloka Senad Šepić nije prepoznao značaj dogovora i poštovanja načela koja se podrazumijevaju u ovakvim situacijama - saopšteno je iz kabineta načelnika opštine.

Opština Novi Grad, u saradnji sa susjednim opštinama i gradovima, predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske i Unsko-sanskog kantona, 27. septembra organizuje okupljanje na Trgu Mladena Oljače na kojem neće biti mjesta promociju političkih opcija, naročito uoči 2020. godine koja je rezervisana za lokalne izbore, navodi se u saopštenju.