latinica  ћирилица
13/09/2019 |  09:47 | Autor: SRNA

Predložen pritvor osumnjičenima za seksualno iskorištavanje djeteta

Tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva predložio je Okružnom sudu da odredi pritvor licima čiji su inicijali S.S. /53/ i M.S. /64/ iz Šipova, osumnjičenim za krivična djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina, odnosno navođenje djeteta na prostituciju.
Banjalučko Okružno javno tužilaštvo - Foto: SRNA
Banjalučko Okružno javno tužilaštvoFoto: SRNA

Iz Okružnog tužilaštva saopšteno je da su osumnjičena lica ta krivična djela počinila na štetu maloljetnog djeteta.

Tužilac je predložio pritvor zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, da će uništiti i sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Mjera pritvora predložena je i zbog razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenju javnosti, naveli su iz tužilaštva.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad Srni je ranije rečeno da su dva lica uhapšena na području Šipova zbog sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.