latinica  ћирилица
13/09/2019 |  11:57 ⇒ 12:34 | Autor: RTRS

Tijana Bošković posjetila svoju bivšu školu u Bileći

Najbolja evropska i svjetska odbojkašica Tijana Bošković kratku pauzu nakon velikog trijumfa na prvenstvu Evrope u Ankari, koristi za odmor u rodnoj Bileći. Proslavljena odbojkašica posjetila je svoju bivšu školu Petar drugi Petrović Njegoš u kojoj je završila osnovno obrazovanje.

Oduševljeni osnovci stajali su u redu čekajući na autogram i fotografiju sa najboljom odbojkašicom svijeta, koja je osnovno obrazovanje stekla baš u njihovoj školi. Za svoju Tijanu, kažu, srcem i dušom navijaju u svim utakmicama i raduju se njenim uspjesima i medaljama.

Poseban osjećaj je, kaže Tijana, ponovo ući u školsku salu u kojoj je sa Odbojkaškim klubom Hercegovac napravila svoje prve sportske korake.

- U ovoj sali sam počela da treniram odbojku i bilo je lijepo prisjetiti se svega toga. Ovim mlađim generacijama sam poručila da budu dobri i slušaju svoje nastavnike kao što smo mi slušali. Mislim da je osnovno znanje jako bitno, da mogu mnogo toga da nauče - poručila je Tijana Bošković.

Miroslav Perućica, profesor fizičkog vaspitanja i nekadašnji trener najbonje odbojkašice svijeta, kaže da slava nije promjenila Tijanu Bošković.

- Dok je Tijana trenirala u školi, tri puta smo bili prvaci Republike Srpske. Dvije godine proglašavana je za najboljeg igrača, iako je bila po dvije-tri godine mlađa od generacija koje su učestvovale na turnirima. Svi se oduševe kad vide Tijanu, ali ona je tako jednostavna, domaća je ovdje kod nas, uvijek naS obiđe - priča Perućica.

Planetarna kraljica odbojke na kratko je posjetila i bilećku Narodnu biblioteku "Vladimir Gaćinović", gdje joj je uručena monografija "400 znamenitih Hercegovaca" u kojoj se između ostalih, nalazi i njeno ime.