latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:12 | Autor: SRNA

Vučić - Harčenko: Zajednička borba na strani prava i pravde

Obilježavanje 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu je još jedna prilika da se istakne slobodarska tradicija bratskih naroda - ruskog i srpskog, rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko (foto: Sputnik / Dejan Simić) -
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko (foto: Sputnik / Dejan Simić)

- Naša zajednička borba na strani prava i pravde obavezuje nas da, uz vječitu zahvalnost, čuvamo uspomenu na te slavne dane - naglasio je Vučić.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će proslavi u Beogradu prisustvovati visoki zvaničnik Ruske Federacije i s tim u vezi razgovarali o bilateralnim dokumentima koji bi tom prilikom mogli da budu potpisani, a koji bi označili još jedan korak u širenju saradnje dvije zemlje, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Vučić je uputio pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao i premijeru Dmitriju Medvedevu i ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.

Ove godine obilježava se 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, koji su od okupatora oslobodile snage Narodnooslobodilačke vojske Јugoslavije i Crvene armije.

Beogradskom ofanzivom, koja je trajala od 12. do 20. oktobra, okončana je 1.287 dana duga njemačka okupacija Beograda.