latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:54 | Autor: SRNA

Srpski vojnici prvi put vidjeli ruski sistem S-400

Na prvim zajedničkim rusko-srpskim vojnim vježbama protivvazdušne odbrane "Slovenski štit 2019", koje su u toku u Astrahanskoj oblasti Rusije, predstavnici srpske delegacije prvi put su vidjeli ruski protivvazdušni raketni sistem S-400.
Sistem S-400 (Foto: Sputnik/Anton Denisov) -
Sistem S-400 (Foto: Sputnik/Anton Denisov)

Danas je na poligonu "Ašuluk" počela aktivna faza vježbi - napad avijacije na položaje uslovnog protivnika, prenosi Sputnjik.

Јedinice protivvazdušnih raketnih i radio-tehničkih snaga Ruskog ratnog vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije tokom zajedničkih vježbi sedam puta su podizane na borbenu gotovost za otkrivanje i praćenje vazdušnih ciljeva.

Pripadnici Vojske Srbije upoznaće tokom vježbi, ne samo rad čuvenog sistema protivvazdušne odbrane S-400, već i sistema pancir S.

Glavni zadaci biće odbijanje forsiranog napada uslovnog protivnika i uništavanje balističkih i ciljeva na malim visinama, navodi Sputnjik.

Ukupno je u okviru zadataka pokrivanja položaja i odbijanja raketnih i vazdušnih napada otkriveno više od 50 vazdušnih ciljeva klasifikovanih kao avioni uslovnog protivnika.