latinica  ћирилица
13/09/2019 |  12:56 ⇒ 13:40 | Autor: SRNA

Košarac: Јedino SDS nema problem sa SDA

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da jedino SDS nema problem sa SDA.
Staša Košarac - Foto: SRNA
Staša KošaracFoto: SRNA

On je naglasio da SNSD nikada nije dogovorio koalicioni nastup sa SDA, te da su Mirko Šarović i struktura sadašnjeg Savjeta ministara izbor SDA iz 2014. godine.

- Činjenica je da ta veza do dana današnjeg nije prestala i da jedino SDS nema problem sa SDA - rekao je Košarac novinarima, komentarišući Šarovićevu izjavu "da je SNSD u koaliciji sa SDA i da su poslanici te stranke glasali da Denis Zvizdić bude član Kolegijuma Predstavničkog doma, dok je SDS bio protiv".

Prema njegovim riječima, SNSD ostaje pri stavu da izborni pobjednici sva tri naroda u BiH treba da čine strukturu na nivou zajedničkih organa.

- Tu nema nikakve dileme i mi nismo u koaliciji sa SDA - naglasio je Košarac i dodao da se koalicioni kapacitet SDS-a i SDA odražava u Šarovićevim politikama koje su vrlo uvredljive kada je riječ o Republici Srpskoj i njenim interesima.

Košarac je podsjetio da Šarović prilikom izbora Zvizdića za člana Kolegijuma Predstavničkog doma nije bio protiv, već uzdržan.

- To dovoljno govori da među njima postoji veoma dobar odnos, da se međusobno ne bi eventualno politički uvrijedili i da bi nastavili da koriste dobre odnose funkcionisanja na bazičnim politikama koje prije svega definiše Denis Zvizdić - konstatovao je Košarac i dodao da predstavnici SNSD-a ne zovu Zvizdića šefom, već to radi Šarović.